Întreprinderile mici și mijlocii sunt inima comunităților și motorul de creștere al economiei. Pandemia globală a pus IMM-urile față în față cu numeroase provocări, dar această perioadă s-a dovedit a genera și oportunități pentru reconfigurarea sistemului antreprenorial și accelerarea digitalizării.

Potrivit studiului Mastercard „Recovery Insights: Resetarea Micilor Afaceri”, care a analizat IMM-urile din 19 țări din întreaga lume, inclusiv din România, digitalizarea întreprinderilor mici se realizează de trei ori mai rapid în prezent, comparativ cu perioada pre-pandemică. Iar tendința este cu atât mai relevantă cu cât, potrivit raportului „Indicele economiei și societății digitale 2020”, bazat pe datele din 2019, România ocupa locul 27 în rândul țărilor UE în ceea ce privește integrarea tehnologiei digitale de către întreprinderi, cu mult sub media UE.

Ca răspuns la nevoia micilor afaceri ce și-au regândit operațiunile în noul context, Mastercard, un susținător tradițional al afacerilor de toate dimensiunile, a lansat „Pachetul pentru Digitalizarea Afacerii tale”, o suită de soluții menite să susțină IMM-urile în drumul spre digitalizare și dezvoltare, ce reunește oferte de la parteneri ale căror servicii se adresează segmentului de clienți IMM, disponibile la un preț preferențial atunci când sunt achiziționate cu un card Mastercard Business.

Pachetul a debutat în luna martie cu o serie de oferte relevante, orientate spre soluții tehnice și beneficii pentru angajați oferite de certSIGN, StartGDPR și SanoPass. În luna octombrie, pachetul a fost extins cu noi oferte ce acoperă o gamă variată de nevoi, de la sprijin juridic, tehnic și pentru promovare, la beneficii pentru angajați, acces la evenimente de industrie și în locații dedicate, create alături de partenerii avocatnet.ro Premium, agenția de relații publice GOLIN, CASA TIFF, Romexpo, Edenred & Up MultiBeneficii. Nu în ultimul rând, pachetul include asigurarea gratuită pentru cumpărături online oferită de Mastercard, pentru tranzacțiile efectuate cu un card Mastercard Business eligibil.

Detaliile complete referitoare la soluțiile și serviciile incluse în suita „Pachetul pentru Digitalizarea Afacerii tale” sunt disponibile pe www.mymastercard.ro/business, platforma digitală dedicată programului Mastercard Premium & Business, precum și pe website-urile partenerilor.

Sprijinirea micilor întreprinzători este o prioritate pentru Mastercard, care și-a luat angajamentul să aducă 50 de milioane de întreprinderi mici și 25 de milioane de antreprenori în economia digitală până în 2025, prin programe dedicate și oferind inclusiv Small Business Digital Readiness Diagnostic, o analiză care determină dacă întreprinderile mici sunt pregătite pentru digitalizare.