Anul acesta, piața office din România a fost marcată de inaugurarea, la Iași, a Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din țară, investiție în valoare de 120 milioane de euro a companiei IULIUS. Proiectul este o completare a ansamblului mixt de regenerare urbană Palas şi a adus orașului 60.000 mp de spaţii premium şi 13 sedii de companii din IT&C și automotive, unde lucrează 5.000 de angajați. Este vorba despre nume puternice, precum: Amazon Development Center România, AMD, Allianz-Țiriac, Cognizant Softvision, Expleo, HELLA România (FORVIA), HEITS.digital, HTEC Group, Microsoft, Profidata Dev, Safeguard Global, Visma Software România și Bandwidth.

Prin cele două investiții ale companiei IULIUS, în centrul Iașului s-a format cea mai mare comunitate de birouri din afara Bucureştiului, cele 8 clădiri (7 în Palas şi una în Palas Campus) însumând 130.000 mp de spații office clasa A, în care își au sediile nu mai puțin de 70 de companii. Este cel mai mare pol de talente din afara Capitalei, cu peste 14.000 de angajați şi cu impact în retenția tinerilor absolvenți, care au oportunități să se dezvolte și, astfel, motive în plus să rămână în țară şi la Iași. Sunt proiecte care au sporit atractivitatea oraşului și poziția sa de lider regional în domeniul tehnologiei și inovației.

Campusul este conceput ca un proiect mixt integrat, incluzând, la parter: restaurante, cafenele, supermarket, sală de fitness, centre medicale și o zonă de servicii. Birourile integrează tot ce este mai nou în materie de spații office: mult verde, spații ample, lumină naturală pe o perioadă îndelungată din zi și zone comune pentru relaxare sau socializare, care stimulează creativitatea și eficiența. De asemenea, chiriașii beneficiază de o parcare subterană cu 625 de locuri, piste de ciclism, spații pentru biciclete, vestiare cu dușuri și staţii de încărcare pentru automobile electrice.

Asemenea altor proiecte de regenerare urbană realizate de compania IULIUS, Palas Campus are o puternică amprentă verde: se află în dublu proces de certificare green, EDGE şi LEED, beneficiază de peste 1.200 de panouri fotovoltaice montate pe acoperiş, iar la etajul patru sunt amenajate terase verzi. În plus, clădirea a beneficiat de primul credit verde acordat unei companii românești de către IFC (membră a Grupului Băncii Mondiale), în valoare de 72 milioane de euro.

Compania IULIUS este dezvoltator și operator specializat în ample proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o prezență în patru mari orașe din țară – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava. Valorea investiţiilor realizate în România depăşeşte 1,2 miliarde de euro.