Este o realitate crudă că economia are de suferit ori de câte ori lovește o criză, fie ea o pandemie, un război sau un conflict politic de durată. Dacă privim la ultimii ani, fiecare dintre ei a adus cate o criză majoră.

De fiecare dată, sectorului privat i-a revenit rolul de a găsi soluțiile astfel încât locurile de muncă să fie păstrate, lanțurile logistice să nu se întrerupă, iar serviciile publice esențiale să funcționeze.

Nici spitalele, nici transporturile și nici aprovizionarea cu apă sau alimente, nu ar mai fi funcționat dacă sectorul privat nu ar fi înțeles uriașa responsabilitate în vremuri de criză.

Economia nu s-a oprit, iar oamenii de afaceri au asigurat stabilitatea economică a României.

Pe munca și sacrificiile sectorului privat s-a ținut în funcțiune economia.

Cu toate dificultățile, 2021 a fost anul revenirii economice cu 5.6% creștere în România și 4.2% în zona Euro, de unde vin cele mai multe comenzi pentru economia românească.

Performanțele înregistrate de companiile românești în 2021, grație unui efort extraordinar făcut de oamenii de afaceri, merită afirmate ca atare și promovate.

Succesul în afaceri vine doar prin enorm de multă muncă și exact acesta este și mesajul pe care Camera de Comerț și Industrie a României vrea sa îl consolideze cu ocazia Topului National al Firmelor 2022.

Pentru că 2022 este un alt an de provocări majore pentru economia europeană, dialogul cu autoritățile naționale este vital pentru menținerea stabilității economice.

Invazia rusă din Ucraina și criza energetică provocată de Federația Rusă au adus noi riscuri în economia europeană, după doi ani în care industrii întregi au fost aproape închise de criza legată de pandemia Covid-19.

Inflația galopantă, modificările intempestive ale Codului fiscal, riscul recesiunii pe plan internațional sunt teme pe care mediul de afaceri trebuie să le abordeze in mod deschis în relația cu autoritățile naționale.

România poate menține creșterea economică și poate evita recesiunea doar printr-un dialog autentic între stat și companii.

Oamenii de afaceri sunt chemați să strângă rândurile la evenimentul economic al anului – Topul Național al Firmelor 2022, un moment de sărbătoare dar și de reflecție despre viitor.

La Topul Național al Firmelor 2022 premiem performanța în afaceri și transmitem autorităților publice nevoile stringente ale companiilor din România.

Organizat de Camera de Comerț și Industrie a României în data de 23 noiembrie, ora 18.00, la Topul Național al Firmelor 2022 vom sărbători performanțele companiilor din România și vom pune prioritățile companiilor pe agenda națională.

Program

program trofeu 1100 parteneri 3

Venue

Locatie Romexpo

Parteneri

dacia
aramis
coral
hidroelectrica
iulius
mastercard
omv-petrom
orange
raiffeisen
rominvent
beyond
erbasu
antibiotice
alexandrion
borsec

Compania ta in Top

Clasamentul companiilor poate fi consultat incepand cu 1 octombrie 2022

7 domenii de activitate: INDUSTRIE; COMERT; SERVICII; CONSTRUCTII; AGRICULTURA, SILVICULTURA, PESCUIT; CERCETARE-DEZVOLTARE SI HIGH-TECH; TURSIM

Clasament realizat in baza unei metodologii unice, complexe, transparente si unitare, implementata de camerele de comert si industrie din toate judetele tarii.

 
  Compania ta în Topul Național al Firmelor 2022

Participa la Gala

Înscrierea la Gala Topului National al Firmelor 2022 se poate face începând cu data de 1 octombrie.

Completarea formularului de inregistrare este obligatorie.

Participarea este posibilă doar în urma confirmării primite din partea organizatorului.

Economia a revenit pe creștere, cu un ritm bun, de circa 5% la nivelul Uniunii Europene și de 7% la nivelul României.

În ciuda provocărilor majore ale anului 2020, economia nu numai că nu s-a oprit, ci a și făcut dovada rezilienței, asta pentru că oamenii de afaceri au găsit soluțiile necesare pentru a se adapta la noua realitate.

Provocările însă rămân majore pentru companiile românești. Criza forței de muncă și nivelul ridicat al birocrației sunt frâne care limitează creșterea economică. Stabilitatea instituțională și un dialog consistent cu autoritățile centrale și locale sunt condiții esențiale pentru menținerea stabilității economice a României.

Economia merge înainte – emisiune eveniment live online, cu transmisiune în direct pe cele mai relevante posturi TV naționale de știri, se va desfășura în data de 17 noiembrie 2021, ora 17:00, în studioul CCIR din cadrul Complexului Expozițional Romexpo.

Topul Național al Firmelor 2021, o ediție specială în care premiem performanțele companiilor din România, cele care continuă sa țină pornit motorul economiei în ciuda tuturor greutăților provocate de pandemie.

Background

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) realizează, începând din 1994, Topul Național al Firmelor (TNF), fiind singura instituție abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii țări.

La realizarea clasamentului TNF 2021 au fost analizate 768.372 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în România. Dintre acestea, 250.925 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 10 poziții în clasamentul național, în conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementată de Camerele de Comerț în toate judeţele ţării.

În ierarhia TNF 2021 s-au calificat pe prima poziție un număr de 1.876 de companii, pe locul al doilea 1.587 companii, iar cea de-a treia poziție este ocupată de 1.405 companii.

Clasamentul TNF 2021 este organizat în baza unor indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat. Ierarhia TNF este construită pe baza unei metodologii clare, transparente și unitare la nivel național, implementată de Camerele de Comerț, în toate județele țării.

Rezultatele consemnate în TNF, ediția 2021, se vor regăsi în catalogul electronic, începând cu data de 17 noiembrie.

Parteneri

Gold

Silver

Bronze