Economia a revenit pe creștere, cu un ritm bun, de circa 5% la nivelul Uniunii Europene și de 7% la nivelul României.

În ciuda provocărilor majore ale anului 2020, economia nu numai că nu s-a oprit, ci a și făcut dovada rezilienței, asta pentru că oamenii de afaceri au găsit soluțiile necesare pentru a se adapta la noua realitate.

Provocările însă rămân majore pentru companiile românești. Criza forței de muncă și nivelul ridicat al birocrației sunt frâne care limitează creșterea economică. Stabilitatea instituțională și un dialog consistent cu autoritățile centrale și locale sunt condiții esențiale pentru menținerea stabilității economice a României.

Economia merge înainte – emisiune eveniment live online, cu transmisiune în direct pe cele mai relevante posturi TV naționale de știri, se va desfășura în data de 17 noiembrie 2021, ora 17:00, în studioul CCIR din cadrul Complexului Expozițional Romexpo.

Topul Național al Firmelor 2021, o ediție specială în care premiem performanțele companiilor din România, cele care continuă sa țină pornit motorul economiei în ciuda tuturor greutăților provocate de pandemie.

  Compania ta în Topul Național al Firmelor 2021

Background

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) realizează, începând din 1994, Topul Național al Firmelor (TNF), fiind singura instituție abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii țări.

La realizarea clasamentului TNF 2021 au fost analizate 768.372 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în România. Dintre acestea, 250.925 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 10 poziții în clasamentul național, în conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementată de Camerele de Comerț în toate judeţele ţării.

În ierarhia TNF 2021 s-au calificat pe prima poziție un număr de 1.876 de companii, pe locul al doilea 1.587 companii, iar cea de-a treia poziție este ocupată de 1.405 companii.

Clasamentul TNF 2021 este organizat în baza unor indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat. Ierarhia TNF este construită pe baza unei metodologii clare, transparente și unitare la nivel național, implementată de Camerele de Comerț, în toate județele țării.

Rezultatele consemnate în TNF, ediția 2021, se vor regăsi în catalogul electronic, începând cu data de 17 noiembrie.

Parteneri

Gold

Silver

Bronze