Bună seara,

 

Multumesc de invitație domnule Președinte,

 

Mă bucur să fiu astăzi la gala premiilor pentru performanța în business, o gală care arată foarte frumos și la care sunt prezenți foarte mulți reprezentanți ai mediului de afaceri.

 

Vreau să transmit un mesaj simplu: perioada reglemenărilor adoptate noaptea, pe nepusă masă, fără niciun fel de consultare a mediului de afaceri, care adugă modificări substanțiale și care afectează planurile de afaceri ale companiilor, acea perioadă s-a dus.

 

Vă garantez că, astăzi, în România, există un guvern care este un prieten al mediului de afaceri, un partener al mediului de afaceri, un guvern care înțelege foarte bine că dezvoltarea României, se bazează pe inițiativa economică individuală, pe investiții, pe asumare de riscuri, pe asumare de responsabilitate și care are ca obiectiv foarte clar să încurajeze afacerile , să încurajeze inițiativa economică, să încurajeze investițiile și orice fel de reglementare care vizează afacerile să fie adoptate numai în urma unor consultări largi și ample cu mediul de afaceri. De asemenea, orice reglementare să fie luată din timp, astfel încât să existe posibilitatea adaptării fiecărei companii la eventualele schimbări ale legislației. Este clar că mediul de afaceri are nevoie de stabilitate, de predictibilitate, de o reducere a birocrației, de asigurarea unor condiții egale de competiție din partea statului și a instituțiilor sale. Are nevoie de aplicarea cu adevărat a legii prevenției, are nevoie de punerea în mișcare a tuturor mecanismelor care într-adevăr să susțină investițiile și dezvoltarea fiecărei companii.

 

Vă felicit pentru performanțele pe care le-ați avut, îi felicit pe cei care vor fi premiați și de asemenea îl felicit pe președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, la care, încă din prima zi a desemnării ca și premier, am apelat și l-am asigurat că între Camera de Comerț și Industrie a României  și Guvernul României este un parteneriat în beneficiul business-ului din România și în interesul fiecărui cetățean român.

 

Domnule președinte, vă mulțumesc!