Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban
Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban

„Este o onoare să mă găsesc în funcție la 25 de ani de la prima ediție a Topului Național al Firmelor. O istorie de 25 de ani care arată evoluția societății românești, a mediului de business românesc. În general, cifrele vorbesc de la sine. Dacă la ediția din 1994 care, bineînțeles se referă la anul financiar 1993, vorbeam de un PIB al României de 22,6 miliarde de dolari, iată-ne, în 2018, pe lângă membri ai Uniunii Europene și membri ai NATO, în parteneriat strategic cu SUA, iată că ne găsim la un PIB de 212 miliarde de dolari, cel puțin așa cum spune Banca Mondială, la 31 decembrie 2017.”

E.S. Președintele României, dl. Klaus Iohannis
E.S. Președintele României, dl. Klaus Iohannis

„Felicit Camera de Comerț și Industrie a României pentru organizarea Topului Național al Firmelor, un eveniment de referință care aniversează, în acest an al Centenarului Marii Uniri, 25 de ani de inițiativă în slujba mediului antreprenorial din România.

Dincolo de provocările de parcurs, mediul de afaceri autohton a crescut și s-a dezvoltat semnificativ în ultimul sfert de secol, având ca repere economia de piață și libera inițiativă.         

Performanțele și realizările dumneavoastră au contribuit semnificativ la dezvoltarea nu doar economică, ci și socială a României”.

Distincția Meritul Comercial
Distincția Meritul Comercial
E.S. Ambasadorul Statelor Unite în România, dl. Hans Klemm

„Domnule Președinte vă amintiți acum 3 ani la preluarea mandatului, v-am cerut sfatul în ce zona de activitate ar trebui să concentrez eforturile și implicit eforturile țării mele în relațiile cu România. Răspunsul a venit în mod natural către întărirea granițelor dar mai ales către zona economică. Am luat în considerare acest sfat care s-a potrivit perfect cu instrucțiunile primite de la Președintele Statelor Unite (n.r. Donald Trump), instrucțiuni scrise menite, să susțină și să încurajeze companiile americane să investească în România (…) și în același timp, să încurajeze antreprenorii români către SUA. Cum am reușit să materializez aceste sfaturi? Cu ajutorul Camerei de Comerț și Industrie a României și al Camerei de Comerț din SUA, am avut rezultate impresionante. Spre exemplu schimburile comerciale bilaterale dintre țările noastre a crescut în ultimii ani cu 28%.”.

Premiile pentru Excelență în Afaceri
Premiile pentru Excelență în Afaceri
Aurelia Leoveanu - Director Financiar, Automobile Dacia SA

„Este o mândrie deosebită pentru noi, pentru toți angajații de la Automobile Dacia să primim acest premiu. Suntem extrem de onorați. Marca Dacia este prezentă de peste 50 de ani în România și ne uităm cu încredere în viitor. Avem toate activitățile necesare conceperii și producției de autotusime în România”.

Jovan Radosavljevic – Director General, Coca Cola HBC
Jovan Radosavljevic – Director General, Coca Cola HBC

„Vreau să îl felicit pe Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, dl. Mihai Daraban, pentru efortul susținut pe care îl depune pentru promovarea mediului de afaceri din România. Este o onoare pentru noi să primi acest premiu. Totodată, vreau să-i felicit pe toți românii pentru cei 100 de ani de existență națională. Suntem prezenți de peste 27 de ani pe piața din România și suntem determinați să continuăm mulți ani de aici înainte”.

Luigi Bodo, vicepreședintele Consiliului de Administrație, Rifil SA
Luigi Bodo, vicepreședintele Consiliului de Administrație, Rifil SA

„Mulți dintre dumneavoastră nu erați născuți în 1973 când am înființat prima societate mixtă în România, astfel încât consider că meritam acest premiu. Dupî 45 de ani petrecuți în această țară mă simt mai mult român decât italia. Noi, oamenii de afaceri, avem nevoie de legi clare care să ne permită să lucăm. Nu avem nevoie de dezbinare, ci de înțelegere”

Premiile Excelență în Jurnalism
Premiile Excelență în JurnalismDna. Monica Ghiurco, TVR1

„Acest premiu ne obligă la și mai multă atenție din partea presei din România, pentru că este datoria noastră să fim cu ochii pe activitatea economică, să încercăm să impulsionăm dialogul, care de multe ori nu se desfășoară așa cum ar trebui, între decidenții economici și cei care au de aplicat în economia reală aceste decizii. Suntem o portavoce a nevoilor dvs., a dorințelor dvs. și sperăm să fim cu atât mai utili, cu cât provocările pentru economia viitorului sunt atât de ample pentru România”.

Cristian Grosu, Curs de Guvernare
Cristian Grosu, Curs de Guvernare

„Mulțumesc Camerei de Comerț și Industrie a României pentru premiul pe care ni l-a acordat, asta înseamnă că suntem foarte utili și nu trecem neobservați. Mai mulțumesc Camerei de Comerț pentru colaborarea pe care o desfășurăm, pe teme pe care cursde guvernare.ro le ridică”.

Val Vâlcu, DC News
Val Vâlcu, DC News

„Primesc această distincție, care mă onorează, ca o apreciere a efortului de echipă de la DC News, un site cu o dinamică foarte puternică. Recent, am lansat recent DC Business o secțiune care sperăm să fie interesantă pentru comunitatea de afaceri”.