TESTIMONIALE

Mihai Daraban
Mihai DarabanPreședinte CCIR
„Este o deosebită onoare pentru noi să fim și astăzi din nou alături de dumneavoastră la Topul Național al Firmelor, subliniind faptul că instituția camerală românească, Camera de Comerț și Industrie a României și Camerele Județene sunt probabil singurele entități abilitate, printr-o lege organică, să organizeze acest tip de Top. Spun acest lucru pentru că trăim în globalizare, trăim într-o lume concurențială și sunt foarte multe entități care fie organizează Topuri scoțând în evidență mai mult sau mai puțin niște persoane publice sau se dau diferite trofee. Noi dispunem de toate aceste lucruri printr-o lege organică și practic o continuitate la tradiția de 153 de ani a Sistemului Cameral. Vreau să subliniez faptul că pentru acest Top nu ne adresăm doar membrilor camerelor de comerț. Practic luam toată baza de date a Ministerului de Finanțe, toți cei 661.533 de agenți economici care au depus bilanțul la organele fiscale, aceste cifre sunt la nivelul datei de 10 iulie, iar din acest punct începem procesarea Topului, care reprezintă o lucrare științifică. Se bazează pe multe formule și mulți parametri, astfel încât firmele cu datorii la bugetul de stat, la 31 decembrie anul trecut, nu se califică în Top. Noi luăm în calcul cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării capitalului uman și eficiența utilizării capitalului angajat. Primii 10 clasați în Top sunt 12.377 de agenți economici. Vă spun acest lucru pentru că acești agenți economici reprezintă 1,9% din numărul total de societăți comerciale aflate în funcțiune și active la Registrul Comerțului. Și acum urmează paradoxurile, acești 1,9%, respectiv primele 10 locuri din Top, au o cifră de afaceri de 149,9 mld euro, cu alte cuvinte 57% din cifra de totală afaceri a tuturor societăților care au depus bilanțul. Prin urmare, 1,9% din numărul total al societăților active și în funcțiune fac aproape 60% din cifra de afaceri totală. Acest lucru spune foarte multe despre polarizarea economiei românești.”
Mesajul Președintele României, Klaus Iohannis transmis de Cosmin Marinescu
Mesajul Președintele României, Klaus Iohannis transmis de Cosmin Marinescu
”Îmi face o deosebită plăcere să transmit felicitări companiilor care vor fi premiate în această seară pentru performanțele deosebite obținute în afaceri. Felicit, în egală măsură, Camera de Comerț și Industrie a României pentru consecvența și dedicarea cu care organizează acest eveniment de recunoaștere a excelenței antreprenoriale. Determinarea și seriozitatea cu care întreprinzătorii premiați își conduc afacerile merită apreciate, mai ales în economia noastră, care are nevoie de modele ale performanței. De la dumneavoastră, de la laureații din această seară, decidenții politici au de învățat lecții importante. Este datoria lor să ofere soluții la neajunsurile mediului de afaceri, să sprijine înființarea și creșterea firmelor prin politici și măsuri care să răspundă nevoilor mediului de afaceri, nu să acționeze împotriva acestora. În condițiile în care birocrația, concurența neloială și lipsa de predictibilitate afectează și frânează economia, soluțiile trebuie să aducă eficiență și etică, deopotrivă în afaceri și în actul guvernării. Economia nu poate progresa în absența eticii, a responsabilității în economie, dar nici în absența responsabilității în decizia politică.”
Yves Caracatzanis
Yves CaracatzanisCEO Automobile Dacia SA
„Bună seara tuturor, vă mulțumesc pentru acest premiu pe care îl dedic celor 17 mii de angajați ai Automobile Dacia și ai grupului Renault Romania. Efortul nostru comun susține industria auto din România. Am atins nivelul de 3% din PIB, 8% din exporturile din România. Lucrăm în România cu o mie de furnizori, respectiv 150 mii de locuri de muncă. Am investit în România 2,5 miliarde de euro, din momentul privatizării. Avem, o echipă puternică de profesioniști, extrem de motivați care împărtășesc aceiași pasiune pentru automobile. Grupul Renault este singura societate din România care include toate activitățile pe care le presupune o firmă de automobile: design, inginerie, centru de testare, fabricație, logistică, rețea de magazine cu vânzare. România este cel mai mare centru de inginerie și testare auto după Franța. Noul Duster pe care l-am lansat este o mândrie pentru fiecare angajat, este mândria companiei și bineînțeles o mândrie a României. Vă mulțumesc și vă doresc o seară bună.”
Ioan Iacob Floria
Ioan Iacob FloriaDeputy CEO și Director Financiar Aramis Invest SRL
„Bună seara, vă mulțumim, acest premiu contează mult pentru noi. Anul acesta se împlinesc 20 de ani de când suntem în business, sperăm să continuăm să facem ceea ce facem, avem convingerea că suntem buni dar ne dorim să fim și mai buni în viitor. Încă o dată mulțumim, suntem onorați.”
Bogdan Nicolae Badea
Bogdan Nicolae BadeaPreședinte Directorat Hidroelectrica SA
„Domnule Președinte, domnilor Consilieri de Stat, stimați invitați în primul rând aș vrea să felicit gazdele noastre pentru organizarea acestui minunat eveniment, aș vrea să dedic acest premiu celor 3300 angajați ai Hidroelectrica SA, colegilor noștri de la Hidroserv care fac mentenanța hidroagregatelor de la Hidroelectrica. Aș vrea să mai dedic acest premiu sutelor de mii de români care au făcut ca Hidroelectrica să fie ceea ce este astăzi, să aibă rezultatele financiare pe care le are astăzi, să aibă profitul și performanțele financiare care cred că sunt de invidiat chiar și în afara țării. Prin urmare, le mulțumesc acestor minunați români pentru acest premiu pentru că asigură 30% din producția de energie electrică din România.”
Călin Ivan
Călin IvanMarketing Manager, Dedeman SRL
„Bună seara doamnelor și domnilor, suntem onorați să primim aceste premii care răsplătesc munca de 25 de ani a întregii companii Dedeman. Pe parcursul acestor ani, dând dovadă de multă onestitate, implicare și perseverență și nu în ultimul rând multă hărnicie am reușit să atingem niște performanțe extraordinare pentru o companie cu capital 100% românesc. Cu care ne și mândrim! Am deschis 48 de magazine în România, avem 10.200 de angajați, împreună cu care am reușit să atingem o cifră de afaceri de peste 1,1 miliard euro. Mulțumim Camerei de Comerț și Industrie a României și îi asigurăm că vor deveni repere pentru evoluția noastră.”
Paul Prodan
Paul ProdanPreședintele Consiliului de administrație al BT Capital Partners, Banca Transilvania
„Domnule Președinte, Mulțumim Camerei de Comerț și Industrie a României pentru acest premiu și această onorantă poziție care vine ca o recunoaștere a ceea ce a făcut Banca Transilvania în ultimii 20 ani. Pe 15 octombrie noi am aniversat 20 de ani de listare la Bursa de Valori București. Am demonstrat că un capital autohton poate avea o creștere de la aproximativ 15 mil de lei, la echivalent în 1997, la o capitalizare bursieră de 9.8 mld lei, astăzi. Totul făcut cu capital aproape integral românesc, cu români, cu resurse românești. Cu acest exemplu vrem să încurajăm și alți antreprenori să nu ocolească bursa de valori, să nu ocolească finanțările bursiere, fie prin obligațiuni, fie prin emisiune de capital prin acțiuni pentru că vor avea numai de câștigat. Vrem să fim un exemplu și o ancoră în acest sens. Vă mulțumim.”
Liviu Ilaș
Liviu IlașDirector General, Conpet SA
„Bună seara excelențelor dumneavoastră, o astfel de Gală are menirea să scoată în evidență performanța. Este un moment important, este un moment emoționant și în calitate de Director General al societății Conpet pot sa spun că sunt mândru, sunt fericit în numele celor peste 1750 de angajați că în acest cadru, extrem de elitist, se recunoaște un lucru evident de câțiva ani. Conpet este o societate strategică energeticii românești, puțin mai puțin cunoscută decât Transgaz sau Transelectrica, dar reprezintă un pilon de bază în ceea ce înseamnă transportul de energie în România. Acest moment nu face altceva decât să încununeze ceea ce, cu greu, cu trudă, cu profesionalism s-a realizat în decursul a 4 ani de zile. Practic de la momentul listării societății pe Bursa de Valori București, ascendența noastră pe piața de capital a fost evidentă., astfel încât în primăvara acestui an compania Conpet a fost inclusă în segmentul foarte restrâns al companiilor care restabilesc indicele BET al Bursei Române. Evident, acest lucru a fost posibil numai printr-o abnegație dovedită atât de consiliul de administrație cât și de executivul companiei. Suntem oarecum și într-un moment de bilanț pentru că, în această lună, mandatul consiliului de administrație încetează. Sperăm că drumul pe care s-a înscris Conpet să continue “forever” și pentru că premiul pe care îl primim în această seară se referă la randamentul dividendului, vorbim practic despre profit, despre randament, despre dividend , sunt lucruri care creează o stare de bucurie și de mulțumire acționarilor unei societăți. Prin urmare, acționarii societății Conpet, în primul rând statul român care are 58% din acțiuni, poate fi mulțumit și mândru de realizările companiei. De la data listării până în ziua de astăzi, valoarea companiei s-a triplat. Sperăm ca acest lucru să continue. Mulțumesc acționarilor societății, mulțumesc consiliului de administrație, mulțumesc colegilor mei cu care am realizat această performanță și sunt convins că prin rezultatele noastre am demontat un mit care nu este, din punctul meu de vedere, întotdeauna valabil și anume: la societățile de stat, la societățile care statul este acționar majoritar sau unic, managementul nu poate fi performant. Vă vorbește un manager care s-a născut în Conpet, care a evoluat în Conpet și care alături de colegii lui a reușit să demonstreze că acolo unde există profesionalism, dăruire și dorința de performanță, se poate! Vă mulțumesc mult și vă urez mult succes. Țin să felicit organizatorii pentru acest eveniment deosebit și pe dumeneavoastră mediul de afaceri, în mod deosebit. Mulțumesc.”
Liudmila Climoc
Liudmila ClimocCEO Orange Romania
„ Bună seara, este al doilea an când am această onoare să primesc acest premiu în numele Orange, din partea Camerei de Comerț și Industrie a României, ne bucurăm de această recunoștință mai ales pentru că suntem într-un an foarte important pentru Orange. Anul acesta Orange a împlinit 20 de ani de activitate în România, sunt 2 decenii în care suntem alături de clienții noștri, le ascultăm nevoile, investim în inovații ca să răspundem așteptărilor. Iar această recunoștință de performanță de îndeamnă să continuăm să investim în inovații și să dedicăm toate eforturile în această direcție în viitor. Ridic acest premiu în numele întregii echipe Orange, echipe care nu știe ce înseamnă bariere atunci când vine vorba de performanță. Vă doresc o seară minunată, vă mulțumesc!”
Denise Rifai
Denise RifaiRealizator TV, Realitatea TV
„Bună seara tuturor, mulțumesc pentru premiu, este o onoare domnule Președinte. Mulțumesc mult realitatea TV, conducerii postului de televiziune pentru că este foarte important în ziua de astăzi ca noi jurnaliștii să primim ceea ce trebuie pentru ca să ne facem treaba așa cum trebuie, adică independență editorială și pentru asta cred că aceia dintre noi care au parte de așa ceva, respectiv să putem să spunem lucrurilor pe nume, să putem dezbate concret și corect, adică independență editorială, trebuie să prețuim acest lucru. Pentru noi, pentru emisiunea mea „Talk news”, e foarte important sectorul privat. Eu întotdeauna l-am prezentat ca pe unul dintre cele mai importante motoare ale economiei românești. Este foarte problematic ce se întâmplă acum, dar este foarte important să fim uniți într-o perioadă de tipul acesta și să nu fim lași în fața realității. Este mesajul meu, rugămintea mea, apelul meu, îndemnul meu să nu fim lași în fața realității și cu siguranță , dacă nu vom fi lași vom ajunge să trăim într-o zi în care în România să fie lucrurile așa cum trebuie și să ne permitem și la noi aici în țară să trăim așa, bucurându-ne de un nivel de trai occidental. Mulțumesc Camerei de Comerț și Industrie a României, mulțumesc domnule Președinte Mihai Daraban pentru premiu.”
Radu Tudor
Radu TudorRealizator TV, Antena 3
Vă mulțumesc pentru onoarea de a-mi acorda acest premiu. Felicit echipa de conducere a CCIR, personal pe președintele Mihai Daraban pentru dinamizarea activității și implicit a vizibilității unei instituții de tradiție pentru economia românească. Doresc concetățenilor mei un an 2018 profitabil. Pentru România !