TESTIMONIALE

Mihai Daraban
Mihai DarabanPreședinte CCIR
“Camera de Comerț și Industrie a României și mediul de afaceri pe care îl reprezintă nu au avut niciodată onoarea de a avea, în același timp la această importantă festivitate, pe cei mai mari decidenți ai statului român, Președintele României și Prim Ministru al României. Și când spun niciodată, m-am uitat în urmă, la istoria de 152 de ani a Camerei de Comerț și Industrie a României și mă refer mai exact la data de 30 septembrie 1864, când a fost înființată prima Camera de Comerț din România, prin decretul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar Top Național se numea „Rânduiala negustorilor”. Camera de Comerț este probabil singurul brand al mediului de afaceri care își regăsește corespondentul în toate țările lumii. Bineînțeles, există forme de organizare diferite și roluri diferite pe care le au Camerele de Comerț. Efortul nostru, în acești ultimi doi ani și jumătate, a fost tocmai acela de a aduce Camera de Comerț la acel nivel, să spunem, similar cu cel internațional, de a fi o voce a mediului de afaceri credibilă, obiectivă și care să semnaleze decidentului politic problemele cu care se confruntă mediul de afaceri.”
Yves Caracatzanis
Yves CaracatzanisPreședinte – Director General Dacia și Director General Grup Renault România
“Este o onoare pentru mine să fiu alături de dvs aici, printre cele mai importante companii din România. Vreau să vă mulțumesc pentru aceste premii, acestea sunt pentru Automobile Dacia și Renault Grup o importantă recunoaștere în ceea ce am obținut împreună în țară de mulți ani. Este o recunoaștere pentru investiții dar, mai ales, o recunoaștere a unei munci grozave a tuturor furnizorilor noștri, a stakeholderilor și în mare parte a tuturor angajaților noștri care lucrează pentru Dacia și Renault Grup. Aș vrea să dedic aceste trofee fiecăruia dintre ei și le mulțumesc pentru pasiunea de automobile, pentru profesionalismul și implicarea lor. Suntem încrezători în viitorul României și știm că ne putem bizui pe susținerea voastră în continuarea dezvoltării industriei automobilelor pe noi piețe de automobile într-un mediu de afaceri favorabil și predictibil.”
Andrei Dudoiu
Andrei DudoiuDirector General Adjunct Companii, Banca Transilvania
“Suntem onorați să primim un astfel de premiu, cu atât mai mult, într-un astfel de cadru. Dar, bineînțeles că valoarea generată pentru acționarii noștri n-ar fi fost posibilă fără cei aproape 2.500.000 de clienți pe care îi avem, printre care știm că sunt peste 200.000 de IMM-uri în portofoliul Băncii Transilvania și, bineînțeles, fără cei 7000 de angajați pe care îi are banca. Anul trecut a fost un an de excepție pentru noi și acest lucru a fost posibil și prin curajul pe care l-am avut în calitate de bancă românească de a achiziționa subsidiara unei bănci internaționale. Băncile nu sunt neapărat cele mai iubite instituții în această perioadă, mediul politic din păcate a speculat această imagine a băncilor, dar și noi avem nevoie de predictibilitate și, bineînțeles, de o legislație fairplay. Noi suntem hotărâți să continuăm să finanțăm economia reală, probabil că anul acesta vom avea o creștere a finanțării de ”double digits” și suntem convinși că, alături de colegii noștri din sistemul bancar, vom putea demonstra și schimba imaginea din a fi un rău necesar în economie în a deveni un partener de încredere al mediului de business. Vă mulțumim încă o dată pentru onoare.”
Cristian Logofătu
Cristian LogofătuFondator Bittnet Systems
“Cuvântul ”excelență” are o conotație foarte fluidă. Aș vrea să vă spun ce înseamnă pentru noi la Bittnet Systems fiindcă este una dintre valorile companiei noastre. Dacă ”performanță” înseamnă să te compari cu alții și să câștigi în fața unor concurenți, ”excelență” credem noi că înseamnă să te compari cu tine însuți și să te autodepășești, să fii mai bun în fiecare zi. De aceea, sunt mai mult decât onorat să accept acest premiu în numele întregii echipe Bittnet pentru că orice rezultat, de fapt, este meritul lor. Vă mulțumesc!”
Sorin Pîslaru
Sorin PîslaruRedactor Șef Ziarul Financiar
“Mulțumesc foarte mult pentru onoare de a fi aici, iată, după atâția vorbitori, lideri de seamă ai României de astăzi. În ultimii câțiva ani Camera de Comerț și Industrie a României ca instituție pot spune că a renăscut, o instituție puternică, tot mai multe evenimente interesante și promovarea companiilor românești în străinătate a luat altă turnură. Pot spune că este printre puținele instituții care mai are în titulatură cuvântul ”industrie”; se vorbește prea puțin în România despre industrie, deși suntem una dintre țările cele mai puternice astăzi în Europa dacă vedeți statisticile, cu 25-26% pondere în PIB al industriei, IT&C vine puternic din urmă și suntem pe locul 3 în UE. Avem o structură corectă a economiei, rămâne să avem și valoare adăugată, să recuperăm decalajale care ne despart față de Europa de Vest și să ne ambiționăm să creștem nu cu 5%, cum au fost evidențiate aceste cifre. (…) Vă mulțumesc foarte mult și urez mult curaj și ambiție și această stare antreprenorială, energie să se transmită și instituțiilor României astfel încât să avem într-adevăr în 10-20 de ani o nouă Românie.”
Rareș Bogdan
Rareș BogdanRealitatea TV
“Sunt onorat să fiu aici în fața dumneavoastră. Vreau să-l salut pe Președintele României, Klaus Iohannis, și să observ cu bucurie că se află mult mai multă lume în jurul Domniei Sale decât era înainte cu doi ani de zile pe 10 noiembrie. Norocul nostru că pe 16 noiembrie au venit 7 milioane de români lângă dânsul, acum se află o țară. Vreau să-l salut pe dl Dacian Cioloș, Premierul României, și să nu ascund faptul că mi-aș dori ca anul viitor când sper să mai primesc un premiu de la Președintele CCIR și de la CCIR, să-i văd tot unul lângă celălalt și, nu în ultimul rând, să-l salut pe Președintele CCIR, felicitându-l pentru ce a făcut din această instituție care a fost prăfuită, din păcate, până la venirea Domniei Sale la conducerea Camerei și acesta este adevărul, o spun jurnalistic, cât se poate de direct, și pe Excelența Sa ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cel care a reușit să dea valoare la ceea ce înseamnă diplomație economică din partea MAE și să-i felicit pe toți cei prezenți aici pentru că fără dvs România nu ar fi aici. Dvs sunteți exact cei care-i dau plus valoare României. Din păcate, timp de 25 de ani ați fost uitați și, poate de asta, în ultimii 10 ani ajutoarele de stat ale României s-au dus doar 13% către dvs, cei care reprezentați companiile românești, și 87% către companiile străine. L-am ascultat cu atenție, Președintele României a vorbit de capital autohton și m-am bucurat să aud asta, iar Premierul României a vorbit despre programe pentru companii românești. (…) Mulțumesc foarte mult, vă doresc mult succes dle Daraban și, încă o dată, susțineți capitalul românesc și nu uitați să iubiți România în fiecare zi”
Nadia Ciurlin
Nadia CiurlinB1 TV
“Mulțumesc foarte mult domnule Președinte pentru acest premiu, este o onoare pentru mine. Vreau să vă felicit pentru rezultatele dvs extraordinare, avem nevoie de oameni ca dvs în această țară. Vreau să salut prezența în sală a Premierului, a Președintelui României, este un semnal extraordinar, mă bucur că au venit în această seară și că v-au încurajat în munca dvs. Succes pe mai departe și mulțumesc.”
Arhiva 2015